Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Hemsö köper mark i Järfälla - ska bygga nytt sjukhus

Publicerad: 22 september 2021, 09:02

Visionsbild över det nya sjukhuset.

Foto: Hemsö

Hemsö köper mark där Barkarby sjukhus ska byggas. Marken medger en byggrätt på 42 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Hemsö har tidigare tilldelats en markanvisning för platsen, men köper nu också marken. På platsen ska, förutom ett nytt sjukhus, bostäder, familjecentral och äldreboende byggas. 

– Fokus för sjukhuset är samverkan mellan region och kommun för att skapa en nära vård och omsorg. Målet är att möjliggöra en lättillgänglig och personcentrerad vård och omsorg till medborgarna. Även digitaliseringen förändrar var och hur vården bedrivs och detta är givetvis något som påverkar utformningen av byggnaden, säger Anders Lövefors, projektutvecklare på Hemsö i ett pressmeddelande. 

Läs även: Transaktionsrekord i sikte för 2021: ”I den bästa av världar”

Detaljplanen för området är antagen och förvärvet av marken kommer att ske i två steg. I det första skedet planeras för ett äldreboende, familjecentral och andra bostäder. Under 2022 förvärvas den andra delen av marken där Barkarby sjukhus planeras.

– 1,4 miljoner invånare kommer att nå det nya sjukhuset inom 30 minuter och tillgängligheten för patienter, anhöriga och arbetstagare blir fantastisk, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.