Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Hemsö investerar i samhällsfastighet i Karlastaden

Publicerad: 30 september 2021, 11:23

Folkuniversitetet har tecknat avtal för lokalerna i bottenplan.

Foto: Serneke

Folkuniversitetet flyttar Balettakademien och KV Konstskola till nya lokaler i Karlastaden, Göteborg. Därmed kan Hemsös projekt i stadsdelen dra i gång.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterGöteborgSernekeKarlastaden

Hemsö har tecknat avtal med Folkuniversitetet för 3 200 kvadratmeter nya lokaler i Karlastaden. Därmed kan bygget av bolagets nya samhällsfastighet i den framväxande stadsdelen ta fart. 

Totalt kommer Hemsö att investera 400 miljoner kronor i fastigheten som utvecklas i samarbete med Serneke. Totalt kommer fastigheten omfatta 10 000 kvadratmeter. 

Läs även: LISTA: Elva nytänkande samhällsfastigheter som byggs just nu

– Positivt att vi nu kan och starta byggnationen i Karlastaden. Folkuniversitetet bidrar till en trygg och levande stadsdel i och med deras breda verksamhet som pågår under både dag- och kvällstid, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

Balettakademien och KV Konstskola flyttar in i lokalerna hösten 2023.

– Vi ser fram emot en satsning på kultur och folkbildning som bidrar till att skapa en levande miljö i området, säger Stig-Olov Blixt, stiftelserektor vid Folkuniversitetet i Göteborg. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.