Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Här ska barn och gamla dela på nybygget

Publicerad: 11 juni 2020, 13:40

Hemsö utvecklar grundskola och ett nytt äldreboende i Sandarna i Göteborg. Byggnaden ligger i anslutning till Sannaparken.

Illustration: Hemsö

Barn och gamla får nya lokaler i samma byggnad. Det är planen när Hemsö utvecklar en ny grundskola och ett nytt äldreboende i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterGöteborg

Den nya skolan omfattar årskurs F-6 och ska ge plats för 400 elever och det nya äldreboendet i samma byggnad ska ha plats för 100 personer. 

Projektet är unikt för oss.

Investeringen uppgår till cirka 500 miljoner kronor och ett 12-årigt hyresavtal har tecknats med Göteborgs stad, uppger Hemsö i ett pressmeddelande.

‒ Det är glädjande att detta bygge kan komma igång. Göteborg är i stort behov av fler skolor och äldreboenden. Det här är investeringar i framtidens välfärd och att kunna sammanföra generationer i denna vackra del av staden känns mycket bra, säger Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, i en presskommentar.

Läs även: Hemsö dubbelköper i Finland: ”Vår strategi står fast” 

Fastigheten ligger i stadsdelen Sandarna i Göteborg där planen är att uppföra cirka 1 000 bostäder kommande år. 

‒ Det här blir vårt första nyproduktionsprojekt som Hemsö genomför i egen regi i Göteborgs stad vilket vi är mycket glada över. Projektet är unikt för oss då vi visar på möjligheten att kombinera grundskola och äldreboende i samma byggnad, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö, i ett pressmeddelande.

Utformningen väntas ge positiva effekter då lokaler som tillagningskök och idrottssal kan samutnyttjas, men även genom att skapa möten mellan de boende på äldreboendet och eleverna på skolan. 

Byggnationen beräknas starta sommaren 2020 och inflyttning planeras till vårterminen 2023. Byggnaden kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterGöteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.