Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Halmstad Trade Center i fastighetsaffär

Publicerad: 11 december 2020, 15:03

Fanborgen 3 under går under namnet Halmstad Trade Center och är en välkänd och reslig ikonbyggnad med sina 24 våningar, 73,5 meter och speglande glasfasad. Fastigheten byggdes 1991 och har flera konferenslokaler med anslående havsutsikt. Den ingår i högskoleområdet.

Foto: Intea

Högskolan i Halmstad byter ägare när Castellum nu säljer fastigheten till Intea, ett bolag som har stark närvaro i området.


Ämnen i artikeln:

CastellumIntea Fastigheter AB

Castellum säljer sina fastigheter i högskoleområdet i Halmstad, berättar bolaget i ett pressmeddelande. Köpare är Intea Fastigheter som därmed ökar sitt bestånd i området och som betalar 714 miljoner kronor netto för portföljen.

Försäljningen omfattar fastigheterna Fanborgen 3, Halmstads näst högsta byggnad, samt del av Fanan 39.

”Efter att ha ägt dessa fastigheter under en längre tid känns det nu bra att lämna över till Intea Fastigheter som sedan tidigare har stark närvaro i området. Vi är övertygade om att den fortsatta utvecklingen sker bäst med en och samma ägare av hela området.”, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum, i ett pressmeddelande.

Läs även: Rådgivaren får samlat ansvar för lokaluthyrningen i centrala Halmstad

Intea har varit verksamma i Halmstad sedan 2016 och kommer i och med förvärvet att bli ägare av samtliga fastigheter som högskolan hyr på området.

Hyresvärdet uppgår till 49,2 miljoner kronor och Högskolan i Halmstad är största hyresgäst med ungefär två tredjedelar.

”Vi har haft ögonen på dessa hus under flera år. Intea har som strategi att växa på de orter där vi redan är verksamma. Detta är en väl sammanhållen portfölj som kompletterar våra fastigheter på området och möjliggör en fortsatt utveckling av ett centralt beläget område i staden. Som född och uppvuxen i Halmstad ligger detta förvärv mig extra varmt om hjärtat”, säger Peter Jacobsson på Intea fastigheter i en kommentar.

Läs även: Skanska bygger i Halmstad

Ekonomiskt tillträde sker per 1 januari 2021. Efter förvärvet uppgår Inteas bestånd i Halmstad till 78 100 kvm.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News