söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Gymnasieskola på gång till Lindholmen

Publicerad: 18 augusti 2017, 09:30

Bild: KUB Arkitekter.

Efter att KUB arkitekter för fem år sedan vann Norra Älvstrandens Utvecklings tävling för ett nytt gymnasium på Lindholmen i Göteborg, är programskedet nu klart.

Ämnen i artikeln:

KUB ArkitekterGöteborgLindholmen

Efter att KUB arkitekter för fem år sedan vann Norra Älvstrandens Utvecklings tävling för ett nytt gymnasium på Lindholmen i Göteborg, är programskedet nu klart. Nu påbörjas upphandlingen av en entreprenör.

När tävlingen pågick ställdes frågan om hur ett tekniskt gymnasium med tunga tekniska installationer och maskiner skulle kunna göras flexibelt, effektivt och lätt omställbart. Man ville också att den nya byggnaden skulle gestaltas som ett landmärke och symbolisera nydaning och kompetens och som yttre gestalt vara en spännande pendang till ”Kuggen”.

Gymnasiet är utformat med en hållbar och stadig utsida medan insida och stomme är gjort av mjukt hanterbart trä.

– Det här är ett projekt som ligger oss speciellt varmt om hjärtat. Vi vill ge yrkes- och teknikeleverna en byggnad att vara stolta över och med skolan skapa möjligheten att inkorporera huskroppen i själva undervisningen, säger Per Eric Persson och Ylva Bernqvist ansvarig– respektive handläggande arkitekt på KUB.

Lindholmens Tekniska Gymnasium beräknas stå färdigt årsskiftet 2019/20.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev