måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Friends Arenas ägargrupp behöver skjuta till 400 miljoner

Publicerad: 10 december 2014, 14:21

Lagardéres entré som ny operatör för Friends Arena innebär att ägarna väntas få satsa 400 nya miljoner kronor i arenan och ta på sig garantier framåt, det rapporterar SIX News och citerar tidningen Idrottens Affärer.

Ämnen i artikeln:

Friends Arena

Pengarna ska användas för att förvärva mark och bolag runt arenan med Arenagate och Arenatorget som dominerande.
Enligt tidningen är det sannolikt att Peab och Fabege tillsammans med Solna stad kommer att delta i emissionen.

Samtidigt skriver tidningen att Svenska Fotbollförbundet, som äger 22,2 procent av arenan, kommer tvingas minska sin ägarandel, genom att inte delta i emissionen. Uppgifter som bekräftas i en intervju med Svenska Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i Aftonbladet.

“Förbundet kommer lösa det här genom att en annan aktör betalar vår andel. För oss blir det en avlastning. Vi har inte de ekonomiska musklerna att göra ytterligare insatser”, säger Karl-Erik Nilsson till tidningen.

Enligt Nilsson kommer Svff:s ägarinnehav att minskas med ungefär fem procent. Karl-Erik Nilsson vill dock inte berätta vilka som tar över de 5 procenten, genom utspädningen i emissionen.

Enligt Fabeges ordförande Erik Paulsson finns det ännu ingenting klart kring emissionen. Han uppger dock till SIX att man kommer skjuta till pengar när det behövs, vilket han menar är “normal business” för ett fastighetsbolag.

Redaktionen

Källa: Nyhetsbyrån SIX

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev