fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Fortsatt läckage i Sernekes prestigeprojekt i Göteborg

Publicerad: 11 juli 2023, 12:06

Nya hamnbadet i Göteborg.

Foto: Göteborgs stad

Strax efter jubileumsfestivalen stängdes saltvattenbassängerna i Jubileumsparkens hamnbad på grund av inläckage av sötvatten. Nu meddelar Göteborgs Stad att öppningsdatumet kan skjutas fram en månad till.

Ämnen i artikeln:

SvepetSernekeGöteborg

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det är tråkigt att behöva ge det här beskedet. Det är inget vi hade planerat för, men vi vill vara helt trygga med att bassängerna fungerar som tänkt under lång tid innan vi öppnar, kommenterar Jakob Andreasson, avdelningschef vid exploateringsförvaltningen.

Läs även: Bildspel: Kunglig glans när hamnbadet invigs i Göteborg

Det var knappt en vecka efter öppningsdagen i juni som de nya saltvattenbassängerna i Jubileumsparken stängdes och nu räknar staden med att öppningsdatumet kan försenas till i början eller mitten av augusti.

– Vi har noga följt hur anläggningen fungerar. Förutom den tätning vi gjort under de senaste veckorna ser vi nu att ytterligare tid behövs för att trimma in pumpar och vattenflöden i saltvattenbassängerna.

Läs även: Fulhöjningar och gråstenar – Ola Serneke i stor intervju

Projektledningen har tillsammans med Serneke, som har tecknat totalentreprenadsavtal med staden om cirka 48 miljoner kronor för hamnbadet, arbetat med felsökning och åtgärder för att säkerställa att bassängerna fungerar som avsett.

Förutom saltvattenbassängerna består hamnbadet av en sötvattenbassäng som är fortsatt öppen. Nästa år blir även en ny bastu klar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev