Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Första spadtaget för vårdboende i Rinkeby – ytterligare sju projekt väntar

Publicerad: 20 oktober 2020, 13:32

Karl Frisell, projektchef Micasa Fastigheter, Joakim Larssson (M), stadsbyggnadsborgarråd, Annika Grönberg, avdelningschef NCC och Erik Slottner (KD), äldreborgarråd. Foto: Linnea Moore

På tisdagen tog Micasa och NCC första spadtaget för ett nytt vård- och omsorgsboende mitt i centrala Rinkeby. Nu väntar sju projekt till i Stockholm de närmaste tio åren.

Ämnen i artikeln:

ÄldreboendeMicasaStockholms stadNCC

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Boendet med 90 lägenheter byggs mitt i Rinkeby på uppdrag av Stockholms stad, Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

– Det har länge efterfrågats fler attraktiva, tillgängliga och funktionsmässiga bostäder för äldre i området, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad, i en kommentar. 

Läs även: Nya polishuset i Rinkeby överlämnat till Hemsö 

För att hyresgästerna lätt ska nå sina lägenheter byggs den nya fastigheten utan korridorer och mörka ytor. 

– Vår ambition är att skapa trivsamma och trygga boenden i den mest moderna och långsiktigt hållbara fastigheten, säger Karl Frisell, projektchef på Micasa Fastigheter, i en kommentar. 

Behoven har förändrats 

Stockholms stads äldreborgarråd, Erik Slottner (KD), anser att detta blir ett stort lyft för äldreomsorgen i stadsdelen. 

– Det tidigare boendet, som redan är nedlagt, låg i en gammal fastighet som inte var anpassad till dagens behov, säger han i en kommentar. 

Slottner (KD) hoppas dessutom att det nya boendet, tack vare valfrihetssystemet, även ska locka till sig äldre som bor utanför Järva. 

Läs även: Ökat tryck på äldreboenden efter corona 

Rinkeby-projektet blir startskottet för minst sju projekt till som Micasa Fastigheter ska bygga på uppdrag av Stockholms stad fram till 2030. Det här första bygget genomförs med NCC som entreprenör och färdigställs under hösten 2022. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev