Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Fler äldreboenden planeras i Eskilstuna

Publicerad: 17 april 2012, 05:13

Eskilstuna kommun planerar att investera uppemot 700 miljoner kronor fram till 2020 i nya äldreboenden.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

I dagsläget har kommunen 905 platser på kommunala vård- och omsorgsboenden. Det framgår av kommunens nya investeringsplan för de närmaste sju åren, där Eskilstuna folkmängd väntas växa till 108 000 2015 och 110 000 2030.

Redan nu pågår bygget av ett nytt kommunalt äldreboende i stadsdelen Lagersberg med 57 nya platser, som ska ersätta det nuvarande äldreboendet i stadsdelen Nyfors.

Enligt Eskilstuna-Kuriren ska ytterligare ett nytt kommunalt äldreboende med 66 lägenheter inom kort påbörjas vid Brunnsbacken strax söder om centrum. Ytterligare ett nytt kommunalt äldreboende med 50 platser planeras i stadsdelen Skiftinge, men där är byggstart och andra detaljer ännu inte klara.

Dessutom kan eventuellt två andra lokaliseringar av nya äldreboenden bli aktuella i ett senare skede, båda på stadsdelen Norr i Eskilstuna. Även den anläggningen väntas få cirka 50 platser.

Också i Eskilstunas grannstad, Torshälla med 8 500 invånare som har en egen kommunal förvaltning, men ingår i Eskilstuna kommun, planeras för ett nytt äldreboende med 70 platser.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.