Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Finansinspektionen bötfäller Humlegården Holding III

Publicerad: 30 mars 2012, 09:34

Finansinspektionen har beslutat att Humlegården Holding III får betala 100 000 kronor i särskild avgift för att inte ha meddelat en ändring i sitt innehav av aktier i börsnoterade fastighetsbolaget Diös Fastigheter till myndigheten i rätt tid.


Ämnen i artikeln:

FinansinspektionenHumlegården Fastigheter

Finansinspektionen har beslutat att Humlegården Holding III får betala 100 000 kronor i särskild avgift för att inte ha meddelat en ändring i sitt innehav av aktier i börsnoterade fastighetsbolaget Diös Fastigheter till myndigheten i rätt tid.

Enligt det beslut som publicerats på Finansinspektionens hemsida ägde överträdelsen ifråga rum i slutet av 2010 när Diös genomförde en företrädesemission i vilken Humlegården Holding III valde att inte delta. Därmed minskade bolagets procentuella innehav i Diös och passarade flaggningsgränsen på 15 procent. Detta meddelades dock inte Finansinspektionen förrän den 25 januari 2011.

Myndigheten betraktar inte överträdelsen som ringa och beslutet kan överklagas.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.