lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Fastighetsbolag inför syrgas på alla nya äldreboenden

Publicerad: 12 januari 2021, 14:55

Den syrgasteknik som Sehlhall valt heter FIDO och är mobil från det svenska innovationsföretaget Mirola Rescue. ”De mobila enheterna har en återandningsenhet som gör det möjligt att konsumera en mindre del syrgas vilket gör åtgången av syrgas lägre än vid användning av traditionella system”, säger Dan T. Sehlberg. Foto: Sehlhall Fastigheter

Diskussionen om hur framtidens äldreboenden ska utformas har tagit ny fart i och med coronapandemin. Sehlhall Fastigheter gör nu verklighet av idén att utrusta alla nya äldreboenden i det egna beståndet med syrgas.

Ämnen i artikeln:

ÄldreboendeSehlhall Fastigheter

AJ


Fastighetsnytt har tidigare skrivit om hur fastighets- och omsorgsbranschen nu arbetar med frågan om hur framtida äldreboenden ska stå bättre rustade för en ny pandemi. 

En idé som diskuterats och som Sehlhall Fastigheter gör verklighet av är att bolaget från och med nu utrustar samtliga nya äldreboenden med syrgas. 

Läs även: Ökat tryck på nya typer av äldreboenden efter corona

Tidigare hade så gott som alla äldreboenden i Sverige syrgas men under 90-talet försvann denna potentiellt livräddande utrustning från de flesta av landets boenden. Sehlhall Fastigheter har bland annat sneglat på Norge inför beslutet att återinföra utrustningen som standard. I grannlandet har samtliga äldreboenden utrustats med syrgas under pandemin. 

– Som fastighetsbolag varken kan eller vill vi lägga oss i själva vårddebatten. I vilka sammanhang syrgas används är ett ansvar som åligger läkare och vårdgivare. Men vi vill säkerställa att denna livräddande möjlighet finns till hands om den behövs, säger Dan T.  Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter i en kommentar.

Läs även: NCC utvecklar sjukhusområde 

De första äldreboenden som Sehlhall Fastigheter utrustar med mobila syrgasenheter byggs just nu i Upplands Väsby och i Täby. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev