Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Fastighetsbolag bildar lag med äldreboendespecialist – ska bygga nytt i Heby

Publicerad: 6 oktober 2020, 13:31

Bolagen skriver i ett gemensamt pressmeddelande att bygglovet för det nya äldreboendet vunnit laga kraft och att byggnationen ska påbörjas under våren 2021.

Illustration: Altura

Fastighetsbolaget Altura och Drevviken har ”teamat ihop sig” för att kunna skriva både köpeavtal och hyresavtal samtidigt gällande ett nytt äldreboende som ska byggas i Heby kommun utanför Uppsala.


Ämnen i artikeln:

Drevviken fastighetsförvaltningAltura FastigheterÄldreboende

Tidigare i år tecknade Heby kommun ett genomförandeavtal med Altura och Drevviken avseende ett äldreboende i kommunen. Nu har parterna ingått ett hyresavtal och köpeavtal för tomten som äldreboendet ska uppföras på, skriver bolagen i ett gemensamt pressmeddelande. 

Läs även: Ökat tryck på nya typer av äldreboenden efter corona

Byggnaden ska inrymma 80 lägenheter med smarta lösningar, samt kontor för hemtjänst och hemsjukvård. Boendet ska även rymma ett tillagningskök som ska serva både hyresgästerna och boendets kafé.

”För oss är det viktigt att utveckla trygga hem för äldre, men att äldreboendena också är en arbetsplats i världsklass för personalen och en lugn och social plats där de anhöriga umgås med sina nära. Jag har själv arbetat inom äldreomsorgen i 25 år och vet vad som krävs för att utveckla ett riktigt bra äldreboende. Nu kan vi förverkliga detta tillsammans med Drevviken och Heby kommun – något jag är både stolt och glad över”, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura, i en kommentar.

Läs även: Utökade synergier banar väg för framtidens äldreboenden

Planen är att bygget ska börja våren 2021 och att människor kan flytta in hösten 2022.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.