Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

Publicerad: 22 Maj 2018, 10:03

Bild: Skandia Fastigheter

Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola.


Ämnen i artikeln:

Skandia FastigheterSundbyberg

– Att stiftelsen väljer att etablera sig hos oss i Sundbyberg är positivt för hela staden. Både Sundbyberg och Stockholm i övrigt har ett mycket stort behov av fler gymnasieplatser och nu kommer vi att kunna erbjuda tusen skolungdomar plats här hos oss, säger Mikael T Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg

– Vi ser många synergier i att etablera högstadium och gymnasium på samma adress. Vi kommer att kunna samnyttja funktioner som kök, matsal, hörsal, studiehall och bibliotek. Även när det gäller lärare, administrativ personal och övriga resurser ser vi hur vi kommer att kunna optimera tjänsterna mer än vad som är möjligt på en skola som spänner över färre årskurser, säger Louise Westerberg, en av grundarna av Stiftelsen Viktor Rydberg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.