Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Dom klar i arenamålet

Publicerad: 11 maj 2012, 07:47

Nationalarenan i Solna under uppbyggnad

Solna tingsrätt fällde tidigare stadsdirektören i Solna kommun, Sune Reinhold, för mutbrott i samband med bland annat byggandet av nationalarenan för fotboll i kommunen. Övriga åtalade frias.


Solna Tingsrätt skriver:
”Stadsdirektören döms för mutbrott bestående i att han dels i juli 2007 i Båstad begärt eller låtit sig utlovas otillbörlig belöning, dels i februari 2008 begärt och mottagit 375 000 kr i otillbörlig belöning i form av konsultarvode för arbete under 2007 åt Arenaprojektets utvecklingsbolag, arbete som han samtidigt skulle utföra som stadsdirektör. Påföljden är villkorlig dom och höga böter. Stadsdirektören var åtalad även för arvoden han fått under 2008 och 2009. Dessa har inte bedömts som otillbörliga belöningar och stadsdirektören frikänns därför för de beloppen.”

Övriga som stått åtalade för bestickning frias, däribland tidigare kommunalrådet i Solna kommun, Lars Erik Salminen, Fabeges ordförande Erik Paulson och Anders Elfner, tidigare vice vd för Peab.

– Tingsrätten har friat dessa av lite olika skäl men huvudsakligen för att det inte är bevisat att de uppsåtligen har medverkat till att stadsdirektören fått betalt av Arenaprojektet för arbete som han skulle utföra i sitt ordinarie arbete, säger rättens ordförande Catarina Barketorp, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.