Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Byggstart för Biomedicum

Publicerad: 24 september 2013, 11:19

Biomedicum. Skiss: Berg Arkitektkontor/Arkitektfirmaet C.F. Møller.

Första spadtaget är avklarat för Biomedicum, ett forskningslaboratorium på cirka 80 000 kvadratmeter. Akademiska Hus investerar 3,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKarolinska Institutet

Första spadtaget är avklarat för Biomedicum, ett forskningslaboratorium på cirka 80 000 kvadratmeter.  Akademiska Hus investerar 3,5 miljarder kronor.

Akademiska Hus uppför tillsammans med Karolinska Institutet ett högspecialiserat forskningslaboratorium, som blir ett av Europas största med en yta på cirka 80 000 kvadratmeter. Akademiska Hus investerar 3,5 miljarder kronor.

– KI är ett av världens mest framstående medicinska universitet. Bygget av Biomedicum är en viktig del i att ytterligare utveckla Karolinska Institutet och upprätthålla Sveriges ställning som en av världens mest framstående forskningsnationer, säger utbildningsminister Jan Björklund, i ett pressmeddelande.

Biomedicum kommer att bestå av två sammanlänkade huskroppar och ha plats för cirka 1 700 forskare och övrig personal. Biomedicum beräknas stå klart under 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.