Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Bygger nytt sjukhus i Barkarby

Publicerad: 14 mars 2016, 07:11

Bild: Hemsö.

Hemsö fick under 2014 en markanvisning i stadsutvecklingsprojektet Barkarby, där bolaget vill bygga ett nytt sjukhus. Tillsammans med Capio har bolaget nu utformat ett inledande förslag, på ett sjukhus på 36 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterBarkarbyJärfälla

Tanken är att det nya sjukhuset ska tillgodose det ökade behovet av vårdplatser, som en följd av den demografiska utvecklingen främst i de norra delarna av Stockholm. Sjukhuset är också tänkt att avlasta den akuta sjukvården i hela regionen.

Hemsös markanvisning för Barkarby sjukhus ligger i nära anslutning till den planerade T-banestationen i Barkarby vilket innebär att cirka 1,4 miljoner invånare kommer att kunna nå det nya sjukhuset inom 30 minuter när T-banan är utbyggd år 2021.

Barkarby sjukhus planeras få en yta på 36 000 kvadratmeter inklusive ett parkeringshus och innehålla cirka 220 vårdplatser på slutenvårdsavdelningarna.

Om allt går som planerat kommer sjukhuset att färdigställas 2020.

Redaktionen

Källa: Hemsö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.