Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Bygger ny tingsrätt i Sollentuna

Publicerad: 12 Oktober 2017, 11:19

Bild: Vacse.

Vacse bygger en ny byggnad för Attunda tingsrätt i Sollentuna – nästan 15 000 kvadratmeter stor. Investeringen beräknas till cirka 700 miljoner kronor.


Vacse bygger en ny byggnad för Attunda tingsrätt i Sollentuna – nästan 15 000 kvadratmeter stor. Investeringen beräknas till cirka 700 miljoner kronor.

Vid ett regeringssammanträde förra veckan lämnade regeringen sitt medgivande till ett ingå ett 25-årigt hyresavtal för den nya domstolsbyggnden, som kommer att ägas och förvaltas av Vacse.

Domstolsverket och Kriminalvården kommer att hyra drygt 9 000 kvadratmeter.

Byggnaden benämns Färgskrapan och beräknas vara färdigställd under våren 2020. Domstolsverkets och Kriminalvårdens lokaler kommer bland annat innehålla förhandlingssalar, säkerhetssalar, utbildningslokaler och omkring 150 – 200 nya arbetsplatser.

På markplanet ska Färgskrapan även innehålla publika verksamheter som butiker och caféer. De översta våningsplanen kommer hyras ut som kontor för andra hyresgäster.

– Detta är en milstolpe i Vacses historia och vi är mycket glada över att i ett sådant nära samarbete med Domstolsverket uppföra denna byggnad som är unik i sitt slag, säger Fredrik Linderborg, vd för Vacse.

Entreprenör för projektet är under upphandling enligt LOU och byggstart sker inom kort.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.