Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Batljans advokat optimistisk efter snabbt frisläppande

Publicerad: 7 maj 2020, 13:04

Ilija Batljans advokat Filip Rydin Foto: Kriström Advokatbyrå

Ilija Batljan anhölls på tisdagen men släpptes redan dagen efter. Det är en positiv signal som ökar förhoppningarna att han frias från misstankarna. Det säger Batljans advokat Filip Rydin till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


– Han har medverkat i utredningen i sin helhet och efter ett dygn väljer åklagaren att försätta honom på fri fot. Det pekar i vart fall rätt tydligt åt ett håll tycker jag. Det är min uppfattning. Det är en väldigt positiv signal för oss, säger Filip Rydin till Fastighetsnytt. 

Läs även: Ilija Batljan frisläppt men misstankarna kvarstår 

Innebär det snabba frisläppandet en ökad sannolikhet att Batljan ska kunna frias från misstankarna?

– Vi hoppas det. Det är vår förhoppning att det här snabba beslutet leder till att han och åklagarna kommer vara överens om vad som har hänt och inte hänt, säger Rydin. 

Lättnad bli frisläppt

Ilija Batljan, som omedelbart återtog rollen som vd för SBB efter frisläppandet, han kommenterat de senaste dagarnas dramatik. Enligt Rydin var det dock, inte oväntat, en omskakande upplevelse.

– Som all människor som berövas friheten hastigt och lustigt så kommer det alltid som en chock. Och en lika stor lättnad när man försätts på fri fot. Det har så klart varit omtumlande, säger Rydin. 

Läs även: SBB står och faller inte med Ilija Batljan 

– Advokaten ser väldigt positivt på det och stämningen på kontoret är på topp, sade IR-chefen Adrian Westman på SBB till Fastighetsnytt efter onsdagens frisläppande.

Ilija Batljan nekar enligt Filip Rydin till alla anklagelser mot honom.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev