Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Åsa Henninge själv om varför hon lämnar Akademiska Hus: ”Ingen långsiktigt hållbar miljö för mig”

Publicerad: 8 september 2020, 09:03

Efter att ha varit på plats som marknadsområdesdirektör i bara ett år så lämnar Åsa Henninge Akademiska Hus. För Fastighetsnytt berättar hon om skälen till avhoppet.


Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Det var på måndagen som Akademiska Hus meddelade att företaget kommit överens med Åsa Henninge, marknadsområdesdirektören för Campus- och affärsutveckling Syd, om att avsluta hennes anställning. 

Enligt uppgifter som kommunicerats från Akademiska Hus så har Åsa Henninge och ledningen inte haft samsyn kring företagets fortsatta utveckling.

Läs även: Hög chef slutar på Akademiska Hus efter bara ett år

Nyheten har väckt stort intresse i branschen och för Fastighetsnytt berättar Åsa Henninge nu om varför hon slutar och vad som väntar härnäst.

– Det känns omtumlande, men utifrån förutsättningarna har vi kommit överens om att jag slutar som marknadsområdesdirektör Syd på Akademiska Hus. Jag har sex månaders uppsägningstid och slutar min anställning den siste februari 2021 och står till bolagets förfogande fram tills dess, skriver Åsa Henninge i ett mejl till Fastighetsnytt.

Hon hyllar den laganda som funnits på Akademiska Hus och företagets högpresterande medarbetare. 

– Jag har trivts fantastiskt bra med mina ansvars- och arbetsuppgifter och jag tar med mig en känsla av att tillsammans med ett team av kloka, duktiga och hårt arbetande medarbetare ha presterat på topp. Det lagarbetet har varit väldigt roligt, faktiskt det roligaste jag gjort på jobbet. Jag tar också med mig att jag förhoppningsvis, det återstår att se, har ökat bolagets fokus på transaktioner, exploateringsprojekt och framtidssäkring av fastighetsbeståndet.

Framtiden ligger öppen

Det är när det gäller riktningen framåt som Åsa Henninge hellre hade sett ett annat fokus.

– På den negativa sidan tar jag med mig att Akademiska Hus har ett stort fokus på byggprojekt och en mycket stark projektorganisation vilket inte är en långsiktigt hållbar miljö för mig, av flera skäl.

Vad ska du göra härnäst?

– Jag vet ärligt talat inte. Jag lämnade Svefa efter 17 fantastiska år och hamnade på vad som visade sig vara fel stol för mig på Wästbygg Projektutveckling. Även om detta är en annan sak så känns det givetvis mastigt. Jag behöver en ordentlig reboot, men jag är en överlevare och lite av en arbetsnarkoman så jag kommer alldeles säkert starta om på nytt snart igen, skriver Åsa Henninge till Fastighetsnytt.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News