Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Årets Stockholmsbyggnad: Arkitekturskolan

Publicerad: 27 maj 2016, 05:22

Arkitekturskolan. Ansvarig arkitekt: Bolle Tham och Martin Videgård.

Den nya arkitekturskolan vid KTH, som i höstas vann Kasper Salin-priset, har utsetts till årets Stockholmsbyggnad som delas ut av Stockholms stad.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusStockholmRoger MogertTham & Videgård arkitekterKTH

Byggnaden är ritad av Tham & Videgård arkitekter, och ägs av Akademiska Hus.

– Detta är ett mycket vackert hus, högklassig modern arkitektur som samtidigt på ett tydligt sätt relaterar till platsen karaktär. Ett mycket innovativt hus, säger juryns ordförande stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert som delade ut priset som mottogs av Mikael Stenqvist, kontorschef på Tham & Videgård Arkitekter, samt Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus i Stockholm.

Tävlingen arrangeras för sjunde året i rad, där stockholmare kunnat rösta på tio finalister som juryn tagit fram.

– Det var i mycket hård konkurrens som Arkitekturskolan vann tävlingen och samtliga finalister är bra exempel på hur spännande stadsutvecklingen i Stockholm är just nu, säger juryledamot och stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

– Att som arkitekt rita en arkitekturskola är en stor utmaning, att vi dessutom lyckats skapa något som folk även utanför vår bransch uppskattar gör oss extra stolta, säger Martin Videgård.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.