Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Årets bästa köpcentrum och hyresvärd

Publicerad: 18 Oktober 2012, 09:01

Väla centrum

Nordic council of shopping centers (NCSC) Har utnämnt Väla Centrum i Helsingborg till 2012 års bästa köpcentrum. Atrium Ljungberg vann förstapriset i kategorin Bästa hyresvärd.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSkandia Fastigheter

Bakom kommersiell design och utveckling för Väla Centrum står Ågren i Göteborg som arbetat med utvecklingen sedan 2008. Projektet har inneburit ett helhetsansvar tillsammans med fastighetsägaren Diligentia. Övriga nominerade var Gränby centrum i Uppsala samt Mirum Galleria i Norrköping.

Juryns motivering:
”Centret har tillförts kombinationen av för Sverige nya butikskoncept och lokala varumärken på ett sätt som övriga Svenska köpcentrum bara kan drömma om. Utbudet som överträffar de flesta konsumenters förväntningar presenteras genom det senaste projektet i en ny modern skepnad med enorma volymer, kreativ design och en väl avvägd koppling till centrets historiska utseende som vidareutvecklats. Med hela centret i ett enda plan har man lyckats hålla ihop butikerna och parkeringen i samma våningsplan i en rationell masterplan på sätt som helt undviker B-lägen och krångliga parkeringslösningar i flera plan. Med en väloljad organisation på plats mitt i centret uppnår man Sveriges högsta betyg år efter år från både hyresgäster och konsumenter.

I nära fyra decennier har detta centrum varit en stark regional handelsplats. Framgångsrika tillbyggnader har vid ett flertal tillfällen genomförts för att hålla centret i linje med samtiden och köpkraften i regionen. Den senaste utbyggnaden 2011/2012 har tagit centret till en handels och mötesplats i internationellt mycket hög klass”

Atrium Ljungberg vann förstapriset i kategorin Bästa hyresvärd.

Juryns motivering:
”En hyresvärd som utvecklar och driver kommersiella och för hyresgästen lönsamma köpcentrum. Man har tydliga och balanserade hyresavtal, är lyhörda samt lägger stor vikt vid goda relationer.”

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.