Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Åklagare förtegen om Batljan-fallet

Publicerad: 6 maj 2020, 09:53

Ilija Batljan anhölls på tisdagen misstänkt för brott miot marknadsmissbrukslagen.

Foto: Mattas de Frumerie, arkivbild

Åklagaren Thomas Langrot som har till på fredag på sig att begära brottsmisstänkta Ilija Batljan häktad, vill inte svara på frågor om fallet.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

Ekobrottsmyndigheten bekräftade på tisdagen att Ilija Batljan anhållits misstänkt för brott mot marknadsmissbrukslagen men har inte velat ge några ytterligare kommentarer kring vad anklagelserna består i. 

Läs även: Ilija Batljan anhållen – uppgifter om insiderbrott 

– Åklagaren har tills på fredag på sig att begära honom häktad, säger Niklas Ahlgren, pressansvarig på Ekobrottsmyndigheten till Fastighetsnytt.

Undviker att svara på frågor

Ansvarig för ärendet är chefsåklagare Thomas Langrot, som är förtegen om häktning kommer att begäras, när utredningen startades, vilka brott det rör sig om och vilka de övriga misstänkta är. 

– Jag kan av sekretesskäl inte svara på dina frågor, säger han till Fastighetsnytt på onsdagen.

Ilija Batljan var tidigare i veckan med i Fastighetsnytt IR-podden och berättade om SBB:s resultat för det första kvartalet 2020 då bolaget redovisade en kraftig vinst.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.