Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Akademiska Hus investerar i nya lokaler på KTH

Publicerad: 3 maj 2012, 11:33

Akademiska Hus investerar 112 miljoner kronor i en ny- och tillbyggnad av arkitekten och professorn Nils Ahrboms väg- och vattenkvarter mitt på KTH Campus.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Väg- och vattenkvarteret är från mitten av 1950-talet. Idag består det av två vinkelbyggnader och rymmer studerande vid ABE-skolan (Architecture and Built Environment), institutionen för Mark- och vattenteknik, avdelningarna för Trafik och logistik samt Teknikhistoria. Syftet med projektet är utveckla området genom att bland annat skapa en tillbyggnad som knyter samman flyglarna.

– Utvecklingen av campus är en viktig byggsten i det framtidens KTH vi nu snickrar på. I vår vision för KTH, Vision 2027, konstaterar vi att våra campusmiljöer ska vara levande mötesplatser för lärande, forskning och innovation som återspeglar och stödjer KTH:s kreativitet och excellens. Den satsning som Akademiska Hus nu gör är ett mycket välkommet steg i den riktningen, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.

Tillbyggnaden omfattar cirka 2 100 kvadratmeter fördelat på 4 våningar. De nya lokalerna kommer att innehålla studentexpedition, arkiv, omklädningsrum, kontorsarbetsplatser i cellkontor och större rum för möten och pauser. Utöver tillbyggnaden ska även de befintliga byggnaderna renoveras och gårdsrummet omgestaltas.

Byggstart beräknas ske i augusti 2012 och inflyttningen ska ske i januari 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.