Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

20 000 kommunala kvadrat i Forsåker

Publicerad: 27 juni 2018, 09:01

Visionsbild: Tomorrow AB.

Mölndals stad har tecknat en avsiktsförklaring för etablering av kommunala verksamheter i framväxande Forsåker. Kommunen har ett behov om 20 000 kvadratmeter i den nya stadsdelen.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeMölndalMölnDala Fastigheter

Mölndals stad har skrivit under en avsiktsförklaring för etablering av kommunala verksamheter i framväxande Forsåker. Kommunen har ett behov om 20 000 kvadratmeter kopplat till den nya stadsdelen.

Kommunen blir i och med avsiktsförklaringen den första aktören som satsar i den nygamla stadsdelen, som ska omvandlas från industriområde till modern blandstad med 3 000 nya bostäder och upp till 5 000 nya arbetsplatser.

– Det här markerar att staden satsar på Forsåker som destination. Det är viktigt att de är aktiva och tidiga i att satsa på området, säger Bjarne Fjellanger, VD MölnDala Fastighets AB.

Avsikten är att etablera nio olika verksamheter i stadsdelen från kommunens sida, som hoppas kunna sänka sina lokalkostnader genom att flytta verksamheter som idag finns hos privata fastighetsägare.

– Initialt är det dyrt att bygga nytt men på sikt kan vi hitta många fördelar och effektiviseringar. I detta fall kan vi påverka kostnaden samtidigt som vi planerar att effektivisera vår verksamhet genom att samla de förvaltningar som idag sitter separerade på olika platser och skapa smidigare arbetsprocesser, säger Marie Östh Karlsson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Mölndal.

En första inflyttning sker tidigast 2022.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.