lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

1,3 miljarder för nya Södersjukhuset

Publicerad: 29 juni 2016, 05:58

Södersjukhuset är ett av de sjukhus som ska utvecklas de kommande åren. Foto: Wikimedia/Holger.Ellgaard.

Locum, Stockholms läns landstings fastighetsförvaltare, och NCC har nu tecknat avtal om utbyggnaden av Södersjukhuset i Stockholm. Ordervärdet uppgår till 1,3 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

LocumNCCStockholm

Locum, Stockholms läns landstings fastighetsförvaltare, och NCC har tecknat avtal om utbyggnaden av Södersjukhuset i Stockholm. Ordervärdet uppgår till 1,3 miljarder kronor.

Det var i juni 2015 som NCC fick uppdraget om att bygga en ny behandlingsbyggnad och en ny byggnad för teknisk försörjning. Nu är NCC och Locum överens om genomförandet.

Vissa delar har byggstartat där förberedande markarbeten och uppbyggnad av stommen är igång. Tillsammans har parterna nu enats om en kontraktssumma på cirka 1,3 miljarder kronor.

– Den nya akutmottagningen är en viktig del i framtidsplanen för hälso- och sjukvården i Stockholms län, där alla invånare ska veta att de får rätt vård i tid. Vi fortsätter vårt goda samarbete med NCC i det här stora och viktiga projektet, säger Paul Lindquist (M), styrelseordförande Locum.

I NCC:s uppdrag ingår alltså två byggnader. Den ena byggnaden ska inrymma nya operationssalar, sterilcentral, obduktion, patologi/cytologi och en ny stor akutmottagning. I den andra kommer sjukhusets driftsfunktioner som till exempel sopcentral och godsmottagning att finnas.

– Med tillbyggnaderna förbereder vi Södersjukhuset för att möta framtidens vårdbehov med ökad operationskapacitet och ny akutmottagning, säger Henrik Landelius, chef för NCC BuildingSweden.

De nya sjukhusbyggnaderna beräknas vara klara vid årsskiftet 2018/2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev