Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ytterligare ett nytt uppdrag för Jan Vapaavouri

Publicerad: 20 maj 2021, 05:00

Helsingfors avgående borgmästare har säkrat ännu ett uppdrag framöver - den här gången som styrelseledamot på PR-byrån Miltton.


Ämnen i artikeln:

FinlandBilly McCormacNREP

Det var i förra veckan som nyheten om att Jan Vapaavouri ansluter till NREP i rollen som senior rådgivare efter att slutat som borgmästare i augusti. I samma veva blir han också ledamot i styrelsen för pr-byrån Miltton som jobbat mycket med frågor kring städers urbana utveckling, både i Finland och Sverige. På Sverigekontoret basar tidigare Fastighetsägarna-vd:n Billy McCormac. 

Läs även: Toppnamn ansluter till NREP

– För att förstå förändringens hastighet måste vi först förstå hur städer fungerar. Klimatförändring är tveklöst vår tids mest kritiska ’megatrend’, tätt följd av digitalisering. Det är i städerna som vi ser effekterna av dessa. Den teknologiska utvecklingen kommer att accelerera och skala upp primärt i städerna. Och det är här vi mest tydligt upplever förändringar i hur vi bor, lever och arbetar. Urbanisering ramar in och konkretiserar i princip alla andra globala trender. Jag tror att vi kan hjälpa företag och organisationer bidra till en mer positiv samhällsutveckling, säger Jan Vapaavuori.

Han får sällskap av kollegan Sanna-Mari Jäntti, i dag chef för strategiska initiativ vid Helsingfors stad. Hon blir ansvarig för att leda och utveckla det internationella Urban Affairs-erbjudandet.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FinlandBilly McCormacNREP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.