onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Ylva Sarby Westman blir vd för SBB:s bostadssatsning

Publicerad: 10 november 2022, 06:56

Efter Kungsleden. Ylva Sarby Westman tar över styret för SBB:s nya bostadsportfölj. Hon tillträder som vd för Amasten på torsdagen.

Ylva Sarby Westman tillträder som vd för SBB:s dotterbolag Amasten. "Bolaget ska vara en långsiktig och trygg fastighetsägare", säger hon i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

SvepetYlva Sarby WestmanSBB Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


I januari meddelade Ylva Sarby Westman att hon lämna sin roll som vice vd och finanschefen för Castellum på egen begäran. Detta efter att nya storägaren Rutger Arnhult tagit över och fusionerat Kungsleden och Castellum.

Nu har styrelsen i SBB:s dotterbolag, Amasten, utsett Ylva Sarby Westman till vd och hon tillträdde den nya befattning under torsdagen.

Läs mer: SBB bekräftar: Företrädelsevis tidigare Amasten-fastigheter i avknoppningen

Sarby Westman kommer alltså närmast från rollen som vice vd och CFO på Castellum. Hon har lång erfarenhet och gedigen kunskap om fastighetsbranschen bland annat från rollerna som vice vd, CFO och transaktionschef på Kungsleden.

Dessförinnan har hon arbetat många år med fastighetsutveckling, transaktioner och förvaltning på NCC. Sarby Westman är också styrelseledamot i Eastnine.

Läs mer: Balder köper ny tomt av Cirkel K – planerar 1 000 bostäder

– Jag ser fram emot att leda och utveckla bostadsbolaget och skapa värde för kunder och aktieägare. Bolaget ska vara en långsiktig och trygg fastighetsägare med fokus på hållbarhet som bidrar till samhällsutvecklingen genom att erbjuda smarta och kostnadseffektiva bostäder, säger Ylva Sarby Westman.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev