Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

WSP tillsätter ny vd

Publicerad: 12 december 2019, 12:13

Håkan Danielsson

Foto: WSP

Håkan Danielsson har utsetts till ny vd för WSP Sverige med 4 300 medarbetare och 55 kontor. “Guldet tänker vi abonnera på”, säger han till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

WSP

Håkan Danielsson har utsetts till ny vd för WSP Sverige med 4 300 medarbetare och 55 kontor. “Guldet tänker vi abonnera på”, säger han till Fastighetsnytt.

Danielsson har en lång karriär i branschen, både som ingenjör och ledare, och har de senaste sex åren haft flera ledande roller på WSP.

– Det här känns jättekul och är en fantastisk utmaning. Det ska bli superroligt att ta sig an den här utmaningen med start nästa år. Det ser jag fram emot, säger han till Fastighetsnytt.

Han kommer att rapportera direkt till Magnus Meyer, som innehaft vd-rollen sedan 2014 och nu fortsätter som vd för Norden och Centraleuropa.

– Jag fortsätter precis som tidigare att rapportera till Meyer. Skillnaden är väl att hans syfte från nästa år blir att öka tillväxten i Europa. Just nu är den svenska marknaden störst.

Hur snabb tillväxt pratar vi om?

– Ambitionen är att växa starkt på kontinentala Europa fram till 2021.

Vad blir ditt första drag som vd?

– Jag upplever att det har blivit ett gap mellan oss och kundbasen, som inte riktigt pratar samma språk, på den svenska marknaden. Vi vill därför skapa större förståelse för deras affär. Vi är också på väg att bli nummer ett som samhällsutvecklare i Sverige. Guldet tänker vi abonnera på.

Han säger att WSP redan är inne på “något väldigt bra”.

– Vi ska förstärka vårt arbete när det gäller elektrifiering och vattenförsörjning i urbana miljöer.

Vem tar över efter dig?

– Gunnar Linder, nuvarande regionansvarig för sydvästra Sverige, baserad i Göteborg.

Magnus Meyer är mycket nöjd över att Håkan Danielsson har accepterat den nya rollen.

– Han har spelat en betydelsefull roll i vår tillväxt och utveckling och har med kraft och framgång drivit både affärsområde systems och byggprojektering. Jag är övertygad om att han är rätt i rollen med sitt naturliga driv, närvarande ledarskap och med djup förankring i branschen.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

WSP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.