Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Willhems vd och grundare slutar

Publicerad: 19 oktober 2022, 06:50

Mikael Granath, vd och grundare av Willhem, har aviserat att han avgår under 2023. Foto: Willhem

Foto: Pressfoto

Willhems vd och grundare Mikael Granath slutar på sin post under 2023, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetWillhem BostadMikael GranathFredrik Wirdenius

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Willhems vd Mikael Granath var med och grundande bolaget 2010/2011. Då ägde man knappt 11 200 hyresbostäder men under åren har expanderat kraftigt till dagens närmare 30 000 vilket gör Willhem till ett av Sveriges största bostadsbolag.

Nu har Granath informerat styrelsen att han önskar lämna sitt uppdrag. Han kommer dock att sitta kvar fram tills dess att en efterträdare har rekryterats. Orsaken är, enligt vad han själv säger i ett pressmeddelande, att han vill ta det lugnare.

– Att sluta som vd har funnits i mina tankar ett tag. Det känns naturligt att få trappa ner och njuta av en större frihet i livet. Jag är väldigt tacksam för det förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren att tillsammans genomföra den tillväxtstrategi vi har haft i bolaget. Framåt ser jag inga gränser för den fortsatta expansionen för Willhem och nu ser jag fram emot att följa utvecklingen lite från sidan, säger Mikael Granath i en kommentar.

Rekryteringen av en ny vd har inletts.

– Mikael Granath har framgångsrikt lett och utvecklat Willhem med starkt fokus på värdeskapande och hög lönsamhet. Bolaget präglas idag av starka värderingar och en positiv företagskultur och för det har Mikaels ledarskap varit avgörande. Jag vill framföra mitt och övriga styrelsens varma tack till Mikael för hans gedigna och värdefulla insatser, kommenterar Fredrik Wirdenius, styrelseordförande för Willhem.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev