Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

”Vision att bli 50 000 medarbetare”

Publicerad: 22 oktober 2014, 12:54

Magnus Meyer. Foto: Sigurdur J. Olafsson.

Tidigare i år lämnade Magnus Meyer sin tjänst som vd på arkitektjätten Tengbom för att ta över rodret hos ett av landets största teknikkonsultföretag, WSP.

Ämnen i artikeln:

Magnus MeyerWSP

Tidigare i år lämnade Magnus Meyer sin tjänst som vd på arkitektjätten Tengbom för att ta över rodret hos ett av landets största teknikkonsultföretag, WSP. Bolaget genomförde nyligen ett stort förvärv som gör WSP till nummer fem i världen.

– De svenska konkurrenterna är i första hand svenska eller skandinaviska bolag med vissa tentakler ut i världen. WSP är stora och starka i Sverige och Norden men vi är framförallt globala och finns på alla kontinenter med över 31 000 medarbetare när man räknar in dem som tillkommer efter förvärvet av Parsons Brinckerhoff.

Parsons Brinckerhoff ja, enligt WSP:s Nordenchef är synergieffekterna med förvärvet stora. Han konstaterar att det är en fascinerande bra matchning.

– Globalt sett tillför PB kompetenser inom områden där vi på WSP globalt är relativt lite svagare. PB är väldigt starka på energisidan, där WSP är starka i Sverige men svagare globalt. De är också starka på infrastruktursidan där WSP är mycket starka i Sverige men lite svagare globalt. Vi får en stor geografisk närvaro i USA där vi inte varit så stora förut.

Han menar att Parsons Brinckerhoff passar WSP som hand i handsken och konstaterar vidare att det nog är därför WSP fick ett så bra gehör från sina aktieägare när man bad om nästan 8 miljarder kronor för att genomföra affären. Det var som Magnus Meyer påpekar ändå ganska mycket pengar.

– WSP har en fortsatt stark balansräkning då förvärvet av Parsons Brinckerhoff huvudsakligen finansieras med nya pengar från aktieägarna. Det innebär att vi har kvar utrymme att göra ytterligare förvärv, vilket är viktigt sett till WSP:s vision att bli 50 000 medarbetare år 2020.

Sverrir Thór

En längre intervju med Magnus Meyer kan läsas i Fastighetsnytt nummer 5/2014 som kommer ut 31 oktober.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev