Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ville skaka om branschen – får styrelseuppdrag

Publicerad: 24 augusti 2020, 12:32

Mikael Anjou släppte boken Den ineffektiva byggbranschen 2019 och har sedan varit med i ett stort antal debatter om samhällsbyggnad. Nu tas han in i styrelsen för Åke Sundvall Byggnads.

Foto: Nicklas Thegerström

Han fick stor uppmärksamhet för sin bok Den ineffektiva byggbranschen som kom ut förra året. Nu får Mikael Anjou en plats i styrelsen för Åke Sundvall Byggnads. ”Jag är glad och stolt”, säger han i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Åke Sundvall ByggMikael Anjou

Det var i slutet på 2019 som Einar Mattsson-koncernens tidigare vice-vd Mikael Anjou släppte boken ”Den ineffektiva byggbranschen” där han genom en rad exempel pekar på sektorns förbättringspotential. 

– Byggsektorn står för 10 procent av BNP. Vi kan inte ha en så stor del av arbetsmarknaden som är ineffektiv. Jag vill att byggsektorn ska vara nästa stora framgångsbransch i Sverige, sa han i en intervju med Byggindustrin i samband med boksläppet.

Läs även: Mikael Anjou: ”Branschen kan så mycket bättre” 

Nu har Mikael Anjou fått plats i styrelsen hos byggföretaget Åke Sundvall.

– Mikael förstärker vårt styrelsearbete på många olika plan. Hans erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen är uppenbar men även hans erfarenhet av förändringsprocesser och generationsväxling i familjeföretag är viktiga för Åke Sundvall i vårt långsiktiga arbete säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB i ett pressmeddelande.

Läs även: Ex-chef på Einar Mattsson vill skaka om branschen

Mikael Anjou kommer att påbörja sitt styrelsearbete under hösten 2020. Han kommenterar sitt nya uppdrag så här: 

– Jag är glad och stolt att vara tillfrågad att bidra med mina erfarenheter och kunskaper till Åke Sundvall. Det är en seriös aktör jag har stor respekt för som tar ansvar för stadens utveckling med vackra, hållbara hus i omtyckta områden. Samtidigt står bolaget inför en spännande period framåt och har en inspirerande ambitionsnivå som jag gärna bidrar till att förverkliga, säger Mikael Anjou.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.