Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Vd lämnar Atrium Ljungberg

Publicerad: 19 februari 2016, 07:49

Annica Ånäs är vd för Atrium Ljungberg.

Foto: Atrium Ljungberg.

Ingalill Berglund lämnar rollen som vd på Atrium Ljungberg. Annica Ånäs, som varit tillförordnad vd sedan Berglund sjukskrevs i september, har utsetts till ny vd och tillträder på fredagen.


Ingalill Berglund lämnar rollen som vd på Atrium Ljungberg. Annica Ånäs, som varit tillförordnad vd sedan Berglund sjukskrevs i september, har utsetts till ny vd och tillträder på fredagen.

– Det här är en bra lösning. Ingalill Berglund har gjort ett fantastiskt arbete och varit en starkt bidragande orsak till bolagets utveckling de senaste åren. Att Annica Ånäs nu tar över vd-skapet har vuxit fram i dialog mellan mig, Ingalill Berglund och styrelsen, säger Johan Ljungberg, ordförande i Atrium Ljungbergs styrelse.

Ingalill Berglund har arbetat på Atrium Ljungberg sedan 2001, varav de senaste fem åren som vd. Sedan september har hon varit sjukskriven och Annica Ånäs tillsattes i oktober som tillförordnad vd.

– Mina år på Atrium Ljungberg har varit roliga och givande, säger avgående vd Ingalill Berglund. Nu är det dags att lämna över stafettpinnen och jag är glad att det är Annica Ånäs som fått styrelsens förtroende att leda arbetet vidare. Det är en bra lösning för bolaget, som också möjliggör att jag den närmaste tiden kan lägga kraft på träning och återhämtning.

Annica Ånäs har arbetat inom Atrium Ljungberg i sammantaget åtta år, först som ekonomichef, som CFO sedan 2011 och de senaste månaderna som tillförordnad vd. Hon har även arbetat som CFO på Hemsö Fastigheter.

– Vi har en stor projektportfölj och med det arbete som genomförts de senaste åren har vi skapat förutsättningar för en ökad investeringstakt. Jag ser fram emot att leda bolaget i den spännande tid vi har framför oss, säger Annica Ånäs.

Redaktionen

Källa: Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.