Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Vd klar för Riksbyggens nya proptech-bolag

Publicerad: 30 mars 2021, 13:26

Sofia Enberg är vd för Riksbyggens nya proptech-bolag Rafino

Foto: Riksbyggen

Sofia Enberg har utsetts till vd för Riksbyggens proptech-bolag Rafino.


Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Riskbyggen bildade i höstas ett företag som erbjuder digitala överlåtelser och utvecklar nya boendenära tjänster. Bolaget har nu fått ett namn och en vd. Sofia Enberg, tidigare affärschef inom Riksbyggens fastighetsförvaltning, blir vd för det nya bolaget Rafino.

– Det ska bli jättekul att leda och utveckla Rafino. Mitt uppdrag är att, tillsammans med kollegor, samla insikter från branschen och sedan raffinera dessa till intressanta, innovativa och avlastande tjänster som skapar värden inom fastighetsmarknaden, säger Sofia Enberg, i bolagets pressmeddelande. 

Det är första gången som Riksbyggen bildar ett dotterbolag för att utveckla tjänster som även kommer användas av andra aktörer. 

– Vi vill påverka fastighetsbranschen och öka tempot i digitaliseringsarbetet. Digitalisering och hållbarhet går hand i hand. Bildandet av Rafino är en viktig del i Riksbyggens ambition att vara ledande inom både hållbarhet och digitalisering, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News