Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Vd går på dagen – hon tar över dubbla vd-stolar på WSP

Publicerad: 17 augusti 2022, 09:29

Sverige-vd Håkan Danielsson lämnar WSP. Anna-Lena Öberg Högsta blir vd för både WSP Norden och Sverige. Foto: Nicklas Thegerström, Oskar Hjelm

Håkan Danielsson lämnar med omedelbar verkan efter 2,5 år som Sverige-vd på WSP. Anna-Lena Öberg Högsta, nuvarande Norden-vd, tar över hans position också.

Ämnen i artikeln:

SvepetWSP

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Förändringen har med koncernens inriktning att göra och att WSP blir allt mer sammanlänkade globalt och nordiskt, ett arbete som Anna-Lena som nordisk vd redan påbörjat, säger bolagets pressansvariga Ellen Huitfeldt till Fastighetsnytt. 

– Håkan är ju en kommunikativ vd och det har varit roligt att samarbeta med honom. Jag har ingen information om vad Håkan ska göra nu, men han har lämnat med omedelbar verkan, säger Huitfeldt.

Själv får Håkan Danielsson inte uttala sig ännu.

”Jag sitter i karantän en tid nu så är förhindrad att kommentera”, skriver han i ett mejl till Fastighetsnytt.

Läs även långintervjun med Håkan Danielsson: Chockstart för nya WSP-toppen: ”Som tur är så gillar jag att stå med tårna över kanten”

Nu tar Anna-Lena Öberg Högsta, som länge var vd för Golder Europa, som WSP köpte i april förra året, över positionen efter honom.

– Koncernen befinner sig i en intensiv affärsfas med snabb tillväxt och med mål om att fördjupa det globala samarbetet och stärka vår globala position. Koncernledningen har därför beslutat att WSP Sverige behöver ett nytt ledarskap, kommenterar hon.

Anna-Lena Öberg Högsta klev in som Norden-vd i oktober 2021 med ett tydligt uppdrag att stärka bolagets nordiska position. Hon är teknisk doktor och docent i geoteknik med 28 års erfarenhet av miljö- och anläggningsbranschen och har över 20 års erfarenhet av ledande internationella roller.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev