Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Vasakronan gör rockad i ledningsgruppen – Bäckrud och Östman lämnar

Publicerad: 13 september 2022, 05:46

”Med formeringen av den här nya organisationen tar vi nästa steg och skapar ännu bättre förutsättningar”, menar Vasarkronans vd Johanna Skogestig. Foto: Vasakronan

Ronald Bäckrud och Peter Östman lämnar Vasakronans ledningsgrupp för andra uppdrag inom bolaget fram till årsskiftet 2023/24 då de har för avsikt att gå i pension. Bolaget passar samtidigt på att göra en rockad i ledningsgruppen för att ta vara på nya affärs- och utvecklingsmöjligheter

Ämnen i artikeln:

Vasakronan Fastigheter

R


Teknik, kund och marknad samt Investeringar och projekt får framskjutna positioner i Vasakronan och områdenas chefsrepresentanter tar alla plats i bolagets ledningsgrupp.  

För att öka takten i hållbarhetsarbetet renodlas teknikorganisationen med Sandra Jonsson som teknikchef. Jonsson får en plats i bolagets ledningsgrupp. 

Nicklas Walldan, blir utvecklingschef för en nybildad enhet där IT, Inköp och kundservice ingår. Anna Denell, hållbarhetschef sedan många år, träder också in i ledningsgruppen.

Resurserna för kund- och marknadsbearbetning på de olika orterna samordnas under ledning av Bo de Besche som blir chef för den nya enheten kund och marknad.

I samband med detta tillträder Anna Nordin som ny chef för Stockholm. Anna Stenkil och Kristina Pettersson Post kvarstår som chefer för Malmö respektive Göteborg. 

Britt Lindqvist återvänder till Vasakronan efter en tid utanför bolaget för att ta rollen som affärsutvecklingschef inom Kund och marknad. I enheten ingår även Marknadsavdelningen under ledning av Viktoria Nilsson, marknadschef.

Jan-Erik Hellman är chef för bolagets investerings- och projektverksamhet där nu avdelningarna transaktion, stadsutveckling och projektgenomförande ingår.

– Vi har successivt och över tid gjort justeringar i olika delar av organisationen. Med formeringen av den här nya organisationen tar vi nästa steg och skapar ännu bättre förutsättningar att även fortsättningsvis möta kundernas stigande krav och förväntningar på ett bra sätt, säger Johanna Skogestig, vd.

Vasakronans nya ledningsgrupp

Den nya organisationen träder i kraft den 1 oktober och bolagets ledningsgrupp består från och med då av: Johanna Skogestig, vd. Bo de Besche, chef kund- och marknad. Jan-Erik Hellman, chef investeringar och projekt. Sandra Jonsson, teknikchef. Christer Nerlich, chef ekonomi och finans. Nicklas Walldan, utvecklingschef. Sheila Florell, chefsjurist. Cecilia Söderström, HR-chef och Anna Denell, hållbarhetschef.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev