tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Värderingsdata rekryterar Johan Hill som ny vd

Publicerad: 1 februari 2023, 09:14

Johan Hill kommer närmast från en tjänst som executive director, client coverage Nordic på MSCI.

Foto: Värderingsdata

Värderingsdata fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning genom att rekrytera Johan Hill som ny verkställande direktör. Hill kommer närmast från en tjänst på MSCI.

Ämnen i artikeln:

SvepetMikael LundströmMSCI

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Rekryteringen görs, enligt ett pressmeddelande från Värderingsdata, för att ytterligare sätta fokus på tillväxt inom bolagets erbjudande för webbaserad analys och information av Sveriges samtliga 3,3 miljoner fastigheter.

Avgående vd:n Mathias Olofsson, som varit vd de senaste sju åren, tar över ansvaret för att utveckla Värderingsdatas största affärsområde AVM – automatiserade värderingsmodeller.

– AVM till de svenska bankerna har varit en viktig leverans under många år. Nu ska vi se hur vi kan utveckla den och inkludera nya datamängder och tjänster, säger Mikael Lundström, styrelseordförande Värderingsdata, till Fastighetsnytt.

Johan Hill har över 15 års erfarenhet av att skapa och utveckla team. Han har kunskap från försäljning av Software-as-Service lösningar från bland annat företag som MSCI, Datscha och Netsurvey och kommer närmast från en tjänst som executive director, client coverage Nordic på MSCI.

– Han kommer, med sin bakgrund inom sälj och fastighetsinformation och starka ledarerfarenhet, att vara ett bra tillskott till organisationen. Jag är övertygad om att Johan kommer att lyfta Värderingsdata till ännu högre höjder, kommenterar Mikael Lundström.

Johan Hill tillträder tjänsten som vd den 1 maj 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev