Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Utökar Faval för eftergymnasial nivå

Publicerad: 31 Augusti 2018, 10:33

Lena Nyquist.

Branschvalideringsverktyget FAVAL lanseras nu för yrkesroller som kräver eftergymnasial utbildning – en validering som är ny för fastighetsbranschen, men även inom validering i stort i Sverige.


Branschvalideringsverktyget FAVAL lanseras nu för yrkesroller som kräver eftergymnasial utbildning – en validering som är ny för fastighetsbranschen, men även inom validering i stort i Sverige.

Det är Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd som i samarbete med branschen tagit fram verktyget. När det nu utökas kan det till exempel användas utbildning på yrkeshögskola, i rollerna som fastighetsförvaltare eller fastighetsingenjör.

– Arbetsgivare i branschen har redan börjat använda FAVAL för att validera och fortbilda sin personal, och intresset för detta ökar hela tiden. Validering är ett sätt att hitta nya kompetenser, dels för att klara den tekniska utvecklingen och dels för att utveckla sina medarbetare att motsvara den kompetens som efterfrågas i nuläget, säger Lena Nyquist, verksamhetschef på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd.

Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd har i samarbete med branschen tagit fram FAVAL, branschens egna valideringsverktyg. Nu lanserar FAVAL, som ett av de första valideringsverktygen i Sverige, också validering mot yrkesroller som kräver utbildning på eftergymnasial nivå, exempelvis på yrkeshögskola. Detta mot yrkesrollerna fastighetsförvaltare och fastighetsingenjör. Validering mot fastighetsförvaltare utvecklades i samarbete med AFF, som tidigare ansvarat för auktoriseringen av yrkesrollen.

Sedan tidigare finns validering i FAVAL mot fastighetsskötare, -värd och -tekniker, yrkesroller som man kan utbilda sig till via VVS- och fastighetsprogrammet på gymnasiet, eller via vuxen- eller arbetsmarknadsutbildning.

Tanken med valideringen är bland annat att kartlägga den befintliga kompetensen för att komma runt rådande kompetensbrist, och kunna individanpassa fortbildningsinsatser. Det är samtidigt ett verktyg för att underlätta vägen in i branschen för personer med för branschen relevant arbetserfarenhet eller utbildningsbakgrund.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.