Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

”Uteblivna resultat” - Nordr sparkar ännu en vd efter bara ett år

Publicerad: 3 mars 2022, 09:09

Leif Danielsson får lämna vd-posten i Nordr Sverige. Tillförordnade koncernchefen Pål Aglen kliver in.

Foto: Nordr

Vd:n för Nordr Sverige får sluta med omedelbar verkan. Den tillförordnade koncernchefen blir nu även tillförordnad vd också för den svenska delen av den norska bostadsutvecklaren.


Ämnen i artikeln:

Nordr

I mars 2021 fick Nordr Sverige en permanent vd efter att dåvarande koncernchefen Baard Schumann hade varit vd för den svenska organisationen sedan Veidekke avyttrade sin bostadsutveckling som hamnade i det nya bolaget Nordr. Leif Danielsson, tidigare COO i Nordr Sverige, tog över på vd-posten.

– Leif har gedigen erfarenhet och är väldigt lämpad att leda den svenska organisationen vidare, sa Baard Schumann då i ett pressmeddelande.

Men nu får Leif Danielsson lämna bolaget efter knappt ett år på posten.

– Den svenska verksamheten levererar inte de resultat som styrelsen och ägarna förväntar sig. Resultatet speglar inte heller den underliggande potential som vi vet finns i den svenska verksamheten.  Nu handlar det om att jobba för att frigöra potentialen genom samarbete, ansvarstagande och fokus på kärnverksamheten: sälj, projektstyrning och marginaler, säger På Aglen, som nu tar över som tillförordnad vd i Nordr Sverige.

Läs även: Lista: De bytte jobb i februari

Pål Aglen är även tillförordnad koncernchef för hela Nordr sedan i september i fjol. Detta efter att även koncernchefen Baard Schumann fick lämna sin post på grund av delade meningar med styrelsen om hur verksamheten ska drivas.

En ny koncernchef har nyligen rekryterats – Andreas Martinussen, tidigare koncernchef för bostadsutvecklaren Solon, vars tillträde i januari i år inte hade fastställts.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Nordr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.