Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tribonas vd lämnar

Publicerad: 21 augusti 2013, 10:42

Peter Strand, vid börsnoteringen av Tribona.

Foto: Sverrir Thór

“Det har varit en härlig resa när det gäller det finansbolag jag mötte när jag kom till Norge”


Ämnen i artikeln:

Peter StrandVictoria Park FastigheterTribona

Peter Strand vd i Tribona AB har sagt upp sig från sin tjänst och lämnar under vintern 2013 bolaget för att tillträda som vd för Victoria Park AB. Ett bolag han var med att bygga upp 2006.

– Peter Strand har varit med om att utveckla Tribona från ett norskt finansbolag till ett svenskt fastighetsbolag och vi är väldigt nöjda med hans prestation säger Mats-Olof Ljungquist styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Det har varit en härlig resa när det gäller det finansbolag jag mötte när jag kom till Norge tills där vi befinner oss i dag med börsnotering och ett bolag som är väl rustat för att gå vidare, säger Peter Strand, till Fastighetsnytt.

Han var med och byggde upp nuvarande Victoria Park 2006 då det sedan delades upp i två bolag där det ena såldes till Peab medan det andra, Victoria Park noterades på Firsth North. Peter Strand gick till NLP (Tribona) i januari 2011 men har suttit kvar som styrelseledamot i Victoria Park och är nu redo att axla vd-rollen.

Något som lockar är att bolaget förändrats, där man köpt på sig en hel del förvaltningsfastigheter och gett sig in i segmentet bostadsfastigheter i mer utmanande områden, som exempelvis Rosengård i Malmö. Samtidigt har bolaget aviserat att man avser notera sig på main market under vintern.
 – Den resan och den utvecklingen plus att bygga ett väsentligt större bolag gör att det känns spännande, speciellt när det gäller ett bolag man varit med om att dra upp strategin för, säger Peter Strand.

Nuvarande vd, Greg Dingizian kommer att utses till vice arbetande styrelseordförande när Peter Strand tillträtt.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News