Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tor Borg till Boverket

Publicerad: 4 september 2019, 12:57

Tor Borg.

Foto: JLL.

“Det är ett av de få ställen där man får syssla med analys av bostadsmarknaden på heltid”, säger han till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

BoverketTor Borg

Tor Borg som tidigare arbetat på bland annat JLL som analyschef och på SBAB som chefekonom har nu tillträtt ett nytt uppdrag som analytiker på enheten för fastighetsmarknad och finansiering inom Boverket.

– Det är ett av de få ställen där man får syssla med analys av bostadsmarknaden på heltid, kommenterar Tor Borg valet av Boverket, till Fastighetsnytt.

Angående dagens bostadsmarknad tycker han personligen att det för tillfället känns ganska stabilt, det senaste två åren har priserna stått still eller gått sakta uppåt.

– I det befintliga beståndet är försäljningen fortsatt hög trots amorteringskrav. Det är i nyproduktionen som det gått ner en del sedan 2017, men tittar man på hur mycket det brukar svänga så är det ganska normalt.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

BoverketTor Borg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.