Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Toppnamn ansluter till NREP

Publicerad: 11 maj 2021, 11:31

Helsingfors avgående borgmästare tillika Finlands tidigare bostads- och näringsminister Jan Vapaavouri rekryteras till fastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

NREPHelsingfors

Jan Vapaavouri blir senior rådgivare inom stadsutveckling, efter att hans uppdrag som borgmästare avslutas i augusti.

Tanken är att hans arbete ska spänna över alla geografiska marknader, för att ”främja nya lösningar som kan möta stora urbana utmaningar, såsom klimatförändringar och infrastrukturutmaningar”, enligt ett pressmeddelande. 

Läs även: Fokus framåt på den finska fastighetsmarknaden

Jan Vapaavuori har varit borgmästare för Helsingfors sedan 2017. Tidigare har han jobbat som bostadsminister och näringsminister i den finska regeringen samt som vice generaldirektör för europeiska investeringsbanken, EIB. 

– Vi tror att lösningarna på urbana utmaningar finns i starka partnerskap mellan offentliga och privata aktörer. Som tidigare borgmästare kommer Jan med årtionden av erfarenhet från den offentliga sidan och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med honom för att på bästa sätt stötta städer i att lösa stora utmaningar som urbanisering och klimatförändringar, säger Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige. 

– Jag har dedikerat mitt liv till att förbättra samhällen. Jag har haft äran att tjänstgöra två tredjedelar av min karriär inom politiken och jag ville ta tillvara möjligheten att hitta nya perspektiv kring att göra skillnad i världen, säger Jan Vapaavuori. 

Läs även: Portfölj på 7 miljarder i sikte - Nyfosa och Brunswick gör gemensam sak i Finland

Trots att det inte finns någon lagstiftning som hindrar en avgående borgmästare från att åta sig uppdrag i privata bolag kommer Jan Vapaavuori under en sexmånadersperiod i sin nya roll endast att involveras i projekt utanför Helsingfors stad. Under den kvarstående tiden som borgmästare kommer han inte heller medverka i dialoger där NREP är en involverad part. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NREPHelsingfors

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.