Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tobias Olsson ny arkitekturpolitisk chef

Publicerad: 6 september 2012, 05:33

Sveriges Arkitekter har anställt Tobias Olsson som ny arkitekturpolitisk chef. Han kommer närmast från länsstyrelsen i Stockholms län.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Arkitekter

Tobias Olsson kommer närmast från länsstyrelsen i Stockholms län där han arbetat som strateg. Han var tidigare verksamhetschef för jagvillhabostad.nu. Han är politiskt aktiv och sitter i Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad samt i Svenska Bostäders styrelse.

– Valet föll på Tobias eftersom hans kompetens och erfarenhet så väl svarade mot de krav och den profil vi sökte. Öppenhet och engagemang är andra viktiga egenskaper. […] Arkitekturpolitik handlar om att formulera och förverkliga program. Hur vi i en tid av urbanisering tillsammans med beställare och beslutsfattare förhåller oss till att bygga ett hållbart samhälle, såväl socialt, estetiskt och etiskt som ekonomiskt och tekniskt är huvudfrågan, säger Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Catherina Fored, i ett pressmeddelande

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sveriges Arkitekter.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Arkitekter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.