Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tillsätter programchef för Nobel Center

Publicerad: 25 augusti 2016, 06:52

Anna Sjöström Douagi.

Foto: Sveriges unga akademi/Markus Marcetic

Anna Sjöström Douagi har fått uppdraget att utveckla den framtida publika programverksamheten i Nobel Center. Hon är idag vd för Sveriges unga akademi.


Ämnen i artikeln:

Nobel center

Anna Sjöström Douagi har fått uppdraget att utveckla den framtida publika programverksamheten i Nobel Center.

I sin nya roll kommer Anna Sjöström Douagi att bidra till utvecklingen av en bred publik verksamhet i Nobel Center som riktar sig till skolbarn, beslutsfattare, forskare och en bred allmänhet från hela världen. Anna Sjöström Douagi är idag vd för Sveriges unga akademi, som hon grundade på uppdrag av Kungliga Vetenskapsakademien 2011. Hon har erfarenhet av internationella forskningssamarbeten och har disputerat i immunbiologi vid Karolinska Institutet.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats knyta Anna Sjöström Douagi till arbetet med Nobel Center. Hon har gjort en fantastisk insats med att bygga upp Sveriges unga akademi från grunden till en eftertraktad plattform för de mest framstående yngre forskarna i landet. Sveriges unga akademi har utvecklats till en etablerad röst för forskning i Sverige med en verksamhet med syfte att föra ut forskningen brett. Jag är övertygad om att Anna kommer att bidra positivt i vårt arbete med att göra Nobel Center till en plats som engagerar och tar sig an vår tids stora frågor”, säger Lars Heikensten, vd Nobelstiftelsen.

Anna Sjöström Douagi tillträder sin tjänst under hösten 2016.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Nobel center

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.