Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tillförordnad vd till krisdrabbat Concent

Publicerad: 8 februari 2017, 13:10

Det är beslutat att Henrik Gidmark kliver in som tillförordnad vd i Concent. Styrelsen har även återkommit med ytterligare information om affären där Mikael Fahlander sålt samtliga aktier i bolaget.


Ämnen i artikeln:

Concent

Det är beslutat att Henrik Gidmark kliver in som tillförordnad vd i Concent. Styrelsen har även återkommit med ytterligare information om affären där Mikael Fahlander med familj sålt samtliga aktier i bolaget.

Som tidigare meddelats har Matias Lindberg valt att lämna sin tjänst som vd i bolaget och Henrik Gidmark ska nu ta över som tillförordnad vd.

I söndags meddelades även att investeraren Mikael Fahlander med familj sålt samtliga aktier i Concent. Köpare är bolag kontrollerade av Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud. Familjen Fahlander var innan affären den i särklass störste ägaren i Concent, med 63,24 procent av kapitalet och hela 78,03 procent av rösterna.

Styrelsen i Concent har nu återkommit med ytterligare information om förvärvet. Informationen har inhämtats från NGM-börsen som ställt ett antal frågor till köparna. Förutsatt att tillträde sker kommer att ägandet se ut som följande:

- Redusa AB (Björn Sahlström) kommer att äga 26,58 % av kapitalet och 25,94 % av rösterna. Totalt kommer Björn Sahlström (genom bolag) att äga 28,65 % av kapitalet och 27,18 % av rösterna.
- LHD Kapital AB, som ägs till 100 % av Gustaf Leijonhufvud, kommer att äga 26,58 % av kapitalet och 25,94 % av rösterna. Totalt kommer Gustaf Leijonhufvud (genom bolag och kapitalförsäkring) att äga 27,71 % av kapitalet och 26,62 % av rösterna.

Men det är inte garanterat att affären blir av. Enligt  köparna är de aktierna som ska överlåtas pantsatta som säkerhet för bolagets obligationslån. Affären är därför villkorad av att ett tillräckligt antal obligationsinnehavare godkänner att köparna övertar panten. Pantsättningen inkluderar ett flertal olika obligationslån och man uppger att obligationsinnehavarnas agent behöver få klartecken från bolaget att undersöka närmare hur processen ska gå till enligt de underliggande låneavtalen.

Affären är även villkorad av att säljarna uppfyllt sina åtaganden enligt avtalet, att garantibrist inte föreligger, att budplikt inte kommer att uppstå samt att det inte skett någon väsentlig förändring avseende koncernens finansiella ställning eller framtidsutsikter.

När det gäller budplikt anser inte köparna att det kommer uppkomma då ingen av dem kommer att komma över 30 procent av rösterna.

Concent har tidigare också tecknat en avsiktsförklaring med Strago Fastighetsutveckling Holding om försäljning av ägda och tecknade projekt. Här uppger köparna av Fahlanders aktier att man kommer överväga de alternativ som finns utifrån vad som är bäst för bolaget och aktieägarna. När det gäller avtalet kring försäljningen av Barents Center planerar inte köparna att göra några ändringar i denna utifrån den information man sitter på i dagsläget.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Concent

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.