Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tidigare toppolitiker blir lobbyist

Publicerad: 4 februari 2020, 06:53

Jahja Zeqiraj har lämnat alla sina politiska uppdrag för att vara med och sjösätta Statement Public Affairs.

Foto: Anna Sigvardsdotter.

Jahja Zeqiraj, mångårig kommunpolitiker i Göteborgs stad, har rekryterats till en public affairs-byrå.


Jahja Zeqiraj, mångårig kommunpolitiker i Göteborgs stad, har rekryterats till en public affairs-byrå.

Det är den nystartade Göteborgsbaserade byrån Statement Public Affairs, med inriktning på främst rådgivning kring affärsutveckling och stadsutveckling. som har värvat Jahja Zeqiraj som senior rådgivare.

Jahja Zeqiraj är tidigare kommunpolitiker i Göteborgs stad och satt mellan 2011 och 2019 i fastighetsnämnden, där han även har varit ordförande. 2018 lämnade han Socialdemokraterna efter 22 år som medlem i partiet. I stället gick han till det relativt nybildade Demokraterna. Förra året meddelade han att han skulle lämna politiken helt. Men erfarenheterna av stadsutvecklingsfrågorna kommer han att arbeta vidare med.

– För Sveriges andra stad, med en arbetsmarknad i framkant och snabb inflyttning, är och var bostadsförsörjningen av stor betydelse i min politiska gärning. Planeringssystemet i Sverige är unikt på̊ så sätt att kommunen har ett stort ansvar för bostadsförsörjningen. Tillsammans med näringslivet och andra parter har vi tagit enorma kliv vad gäller ansvarstagandet inom ramen för bostadsförsörjningsansvaret. Mitt fokus var att kraftsamla rejält kring bostadsbyggandet och stadens utveckling, säger Jahja Zeqiraj i ett pressmeddelande.

Hans nya uppdrag att vara med och utveckla det lokala, regionala och det nationella näringslivet.

– Många av uppdragen kommer vara kopplade till samhällsutveckling och stadsutveckling i olika skeden av planprocessen, men också affärsutveckling i ett bredare perspektiv. Att vara med och utveckla Statement till en ledande byrå inom Public Affairs ser jag som en logisk fortsättning på mitt fortsatt starka samhällsengagemang, säger Jahja Zeqiraj.

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.