Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tidigare toppchef på Skanska går till Afry

Publicerad: 17 maj 2022, 11:59

Malin Frenning och Per Åkerman, Afry. Foto: Afry

Per Åkerman tillträder som ny COO på Afrys största division, Infrastructure, tack vare hans ledarskapserfarenheter inom infrastruktur, industri och fastighet.

Ämnen i artikeln:

AfrySkanska

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Jag är övertygad om att det är i tekniken vi kommer att hitta lösningar på flera av våra stora globala utmaningar. Här har Afry en central roll att fyll, och det känns riktigt spännande att få vara en del av den resan, säger han.

Läs även: Storstadens attraktionskraft minskar bland unga: ”Vill bo tätt men lågt” 

Per Åkerman har en lång karriär inom Skanska bakom sig, senast som vice vd för Skanska Sverige. Han har även haft olika åtaganden i Sernekes och BuildData Groups styrelser samt arbetat i Sverige och globalt, med stora projekt såsom Öresundsbron och A1-Motorvägen i Polen.

– Per är en erfaren ledare med internationell bakgrund inom vår bransch, och jag vet att vi kommer att ha ett gott samarbete i arbetet att skapa framtid, säger Malin Frenning, divisionschef för Infrastructure.

 

Mer om Divison Infrastructure

• Består av 6 200 medarbetare i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Österrike och Schweiz. 

• De flesta är ingenjörer, arkitekter, experter, projektledare och designers som drivs av att skapa bättre samhällen och industrier. 

• Divisionen erbjuder tekniska lösningar och design inom digitalisering och hållbarhet. Majoriteten av kunderna är från fastighets- och infrastrukturmarknaden.

 

Källa: Afry

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev