måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Thomas Erséus ny ordförande i Forsen

Publicerad: 3 juni 2013, 07:02

Thomas Erséus

När Fastighetsnytt frågar huruvida han ser sin framtid som ett styrelseproffs svarar Thomas Erséus att han är inne på att ta ett nytt operativt jobb och att styrelsearbetet i Forsen mest är ett komplement till det.

Ämnen i artikeln:

ForsenThomas Erséus

Thomas Erséus föreslås bli ny styrelseordförande vid Forsen Projekt AB:s kommande extra bolagsstämma den 27 augusti.

Han efterträder Kia Orback Pettersson som har varit styrelseledamot i Forsen Projekt under 12 år, varav de två senaste åren som ordförande. Thomas Erséus har operativ erfarenhet som verkställande direktör inom flera branschrelaterade företag, bland annat AB J&W, WSP Europe AB och nu senast Kungsleden AB som han lämnade i april. Han har dessutom mångårig styrelseerfarenhet från bland annat Svensk Teknik & Design, Hallvarsson & Halvarsson AB, WSP Group Plc, Bravida AB med flera.

– Som i alla entreprenörsstyrda bolag sker det generationsskiften samtidigt som bolaget växer och jag kommer att tillföra bolaget kunskap eftersom jag varit med om samma utveckling i andra och större organisationer. Dessutom har jag ett brett kontaktnät och branschkunskap som bolaget kan dra nytta av, säger Thomas Erséus i samtal med Fastighetsnytt om sitt nya styrelseuppdrag.

När Fastighetsnytt frågar huruvida han ser sin framtid som ett styrelseproffs svarar Thomas Erséus att han är inne på att ta ett nytt operativt jobb och att styrelsearbetet i Forsen mest är ett komplement till det.

– Jag har lämnat styrelsen för Bravida och DSV Miljö och ser detta som en ersättning för det, säger han.

Thomas Erséus betonar att innan han åtar sig ett nytt operativt uppdrag vill han njuta av sin ledighet och sommaren och förklarar att det är därför han inte tillträder ordförandeposten förrän i augusti.

Under perioden fram till den extra stämman tar ordinarie ledamoten Jan Ahlinder över ordförandeklubban. Övriga ordniarie ledamöter i bolagets styrelse är vd:n Bengt Johansson , Håkan Undin och Charlotta Wickström.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande Forsen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev