Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Thomas Bodström blir landshövding

Publicerad: 25 augusti 2017, 05:28

Thomas Bodström.

Foto: Wikipedia.

Den före detta socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodström tar över rollen som landshövding i Stockholms län efter att Chris Heister lämnar.


Ämnen i artikeln:

Thomas BodströmRegeringenStockholm

Den före detta socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodström tar över rollen som landshövding i Stockholms län efter att Chris Heister lämnar. 

Regeringen meddelade utnämnandet på fredagsmorgonen. Förordnandet som landshövding och chef för Länsstyrelsen gäller från 1 november till den 31 oktober 2023.

– Jag är glad över att Thomas Bodström tackat ja till uppdraget och att regeringen beslutat att tillsätta honom som landshövding i Stockholms län. Det är en viktig roll som jag tror att Thomas, med den breda erfarenhet han har från flera olika samhällssektorer, kommer att ta sig an på ett alldeles utmärkt sätt, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Thomas Bodström är född 1962. Han är advokat och var under åren 2000 till 2006 justitieminister i regeringen Persson. Mellan 2002 och 2010 var han riksdagsledamot och ordförande för justitieutskottet från oktober 2006 till oktober 2010.

– Jag har bott i flera olika delar av Stockholm, både i norr- och söderort, och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med frågor som rör hela länet. Även om jag trivs bra som advokat är det här en chans som jag inte kan missa. Länsstyrelsen har en viktig roll i Stockholms län och tillsammans med andra samhällsaktörer kan vi göra mycket i frågor som till exempel bostäder, infrastruktur, näringsliv, integration och idrott. Att därtill få jobba i ett län som har en av världens vackraste huvudstäder är fantastiskt, säger Thomas Bodström.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.