Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Tengbom rekryterar ny vd

Publicerad: 27 april 2015, 07:42

Bo Ringdahl slutar som vd för Tengbom. Gunilla Haglund, nuvarande kvalitetschef och tidigare regionchef på Tengbom, går in som tf vd och rekrytering av ny ordinarie vd har påbörjats.


Ämnen i artikeln:

Tengbom Arkitekter

Bo Ringdahl har varit vd för Tengbom sedan 2013.

– Jag vill tacka Bo Ringdahl som gjort ett mycket bra arbete med att skapa förutsättningar för Tengbom att ytterligare befästa positionen som ledande arkitektkontor, som kunder och medarbetare väljer i första hand. Vi ska fortsätta att stärka och utveckla Tengbom och går nu in i en ny fas. Rekryteringen av en ny vd är en viktig del i den satsningen, säger Magnus Sjöqvist, styrelseordförande för Tengbom.

– Under min tid på Tengbom har vi tillsammans effektiviserat arbetet och förbättrat både organisation och rutiner. Lönsamheten har ökat och nu är styrelsen och jag överens om att det är dags för en ny vd att ta över och arbeta vidare med det långsiktiga strategiarbete som inletts, säger Bo Ringdahl, avgående vd för Tengbom.

Gunilla Haglund som blir tf vd för Tengbom har haft ledande befattningar inom bolaget sedan 2011, närmast som kvalitets- och regionchef och del i koncernledningen. Tidigare har hon bland annat varit vd för arkitektkontoret Creacon som hade kontor i Göteborg, Borås och Jönköping och blev del av Tengbom genom förvärv 2011.

Gunilla Haglund tillträder tjänsten som tf vd idag den 27 april. Tengboms koncernledning består av Gunilla Haglund tf vd, Jannice Johansson vice vd, Mats Juhl CFO, Emelie Mannheimer marknads- och kommunikationschef, Johanna Munck af Rosenschöld kontorschef Stockholm, Thomas Stoll hållbarhetschef, Mark Humphreys kontorschef Stockholm (föräldraledig).

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Tengbom

Ämnen i artikeln:

Tengbom Arkitekter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.