Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Tengbom rekryterar chef från konkurrenten White

Publicerad: 19 Augusti 2019, 08:03

Niklas Svensson lämnar konkurrenten och går till Tengbom.

Foto: Tengbom

”Jättekul och spännande”, säger Niklas Svensson om nya uppdraget till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Tengbom ArkitekterWhite arkitekter

”Jättekul och spännande”, säger Niklas Svensson om nya uppdraget till Fastighetsnytt.

Efter två år på White arkitekter börjar Niklas Svensson som ny affärsområdeschef för stadsutveckling på Tengbom, kan Fastighetsnytt berätta.

I sin nya roll blir Niklas Svensson ansvarig för områdena bostad, landskap och stadsbyggnad med målet att knyta ihop affär, marknad och ledarskap.

– Det ska bli jättekul och spännande att få jobba med de nya affärsområden som Tengbom bildar på tvärsen mellan landskap, bostad och stadsbyggnad. Det är lätt att man jobbar i ”stuprör” och det finns en ständig jakt på att överbrygga gränserna mellan olika affärsområden. Det här är ett nytt tänk och det ska bli riktigt roligt att få vara med och leda det arbetet, säger Niklas Svensson till Fastighetsnytt.

Mångårig erfarenhet av Stockholms stad
Niklas Svensson kommer närmast från White Arkitekter där han haft rollen som marknadsfokusansvarig inom stadsbyggnad. Innan han började på White jobbade han tolv år inom Stockholms stad som projektledare, planeringschef och biträdande stadsbyggnadsdirektör.

– Med Niklas kompetens och nätverk kommer vi på Tengbom kunna ligga ett steg före med stadsutvecklingsprocesser och utvecklingen av staden, säger Mark Humphreys, kontorschef för Tengbom i Stockholm i en skriftlig kommentar.

Niklas börjar den 16 september och kommer att jobba från Stockholmskontoret.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.